Switch / Yuko Shibata Office

23 10 2010

© Ryohei Hamda

Architects: Yuko Shibata Office
Location: ,
Photographs: Ryohei Hamda

© Ryohei Hamda

This is the interior design of a single home office.

This room was previously used as a residential space. It was the owner´s intent that the floor plant could be changed to completely separate the living and office sections. This request was rendered impossible, due to the original structure being of box frame type reinforce concrete construction, with almost all walls acting as supporting building frames.

dining/meeting room section

The addition of two bookshelves, each with a large door, allowed us to create a space with the ability to adapt from home to office or from office to home, while leaving the original floor plan intact.

© Ryohei Hamda

The first bookshelf was added to the meeting room. By moving the large door, the meeting space can be divided in two. The space on the side of the bookshelf becomes a library and meeting spaces.

The second addition was in the bedroom. The opening of the bookshelf creates a passage making it possible to approach the shelf from the office, without passing through the bedroom. When the door is opened, it creates a partition between the bedroom and study, and also has the effect of changing the space to a library.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: